Gelukkige gewoonte gewenst2 min read

  • door
Leestijd: 2 minuten

De beste wensen allemaal, heel veel zegen en succes bij alles wat je gaat ondernemen! We staan aan het begin van een nieuw decennium, dus we hebben wel tien jaar vol met kansen. Supergaaf toch. Verandering is leuk, een mooier mens worden ook. Maar vergeet niet dat dat tijd en moeite kost. Vandaag gaat over waarom het niet gek is dat je volgende week op je gezicht gaat.

Er is zó veel over gewoontes te vertellen dat het niet leuk meer is. Ik heb mezelf maar afgeleerd om beloftes te doen hierover. Je snapt wel waarom *kuch, inactiviteit*. Maar een tipje van de sluier wil ik wel oplichten. Een gebruik opbouwen tot het echt in je systeem zit, kost bijna twee maanden. Yikess. Schrikken he? Om eerlijk te zijn, duurt het mij ook veel te lang!

Maar toen ik erover na ging denken, realiseerde ik me het volgende: de conclusies die wij trekken dat we falen / het leven stinkt / wat we willen toch onmogelijk is, dat is dus te vroeg gejuicht. Als je op 1 januari vol goede moed begint met een leven zonder suiker, dan heb je nog wel even tot ongeveer 6 maart. Vijf jaar terug deed ik een veertigdagentijd met daarin geen social media, geen zoetigheid, geen alcohol. Ik leerde er van, maar het was echt niet grappig.

Misschien vind je zo’n lange tijd demotiverend, of zie je het als een slap excuus, maar het is geen van beiden: zo zitten mensen nou eenmaal in elkaar, door alles wat er gebeurt in onze bovenkamers. Leg je lat dus niet te hoog, laten we lekker simpel beginnen met een flesje water overdag. Of bouw een snackmoment in, als jij de hoeveelheid suiker in je leven wil beperken. Small steps -> time -> more time -> results. Gelukkige gewoonte gewenst, zet hem op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *